Sałatka prowansalska

Sałatka prowansalska, Przepisy kulinarne, Sałatki

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Sałatka prowansalska - Przepisy kulinarne Pychotki.pl - 208 Książka ...
Sałatka prowansalska
Z sosem śmietanowo - majonezowym.
Poziom trudności:
Dla początkujących
Składniki:
100 g zielonej fasolki szparagowej,
sól,
2 - 3 liście sałaty,
4 rzodkiewki,
jajko na twardo,
pomidor,
plaster wędzonej szynki.
SOS :
3 łyżki majonezu,
łyżka zmielonej gorczycy,
łyżka śmietany kremówki.
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić. Szynkę pokroić w paseczki. Sałatę, pomidora i
rzodkiewki umyć. Sałatę i pomidora pokroić w paseczki, rzodkiewki drobno posiekać, jedną zostawić do
dekoracji. Jajko pokroić w plasterki. Warzywa ułożyć na półmisku, delikatnie wymieszać. Śmietanę połączyć z
majonezem, dodać gorczycę. Sos dokładnie wymieszać, polać nim sałatkę lub podać osobno, w sosjerce.
Wierzch sałatki posypać szynką, udekorować plasterkami jajka, na środku umieścić ozdobnie wyciętą
rzodkiewkę.
Dodano przez:
Ania
1 z 1
2006-09-02 18:53
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • jutuu.keep.pl