Sałatka z blanszowanych ...

Sałatka z blanszowanych sikających krewetek, Kylie Kwong - Moje Chiny

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->Sałatka z blanszowanych sikającychkrewetekPrzepis z programuKylie Kwong: Moje Chiny(odc.2)ilość osób:4trudność:łatweSkładniki1x750 g żywy homar(ponieważ „sikające krewetki”, czyli krewetki modliszkowate są praktycznie niedostępnepoza Azją, używam mniej egzotycznego skorupiaka)1 mały ogórek, przekrojony wzdłuż na pół, a następnie na ukośne plasterki grube na jakieś 5mm3 dymki, pokrojone w cienkie paski�½ szklanki kiełków fasoli mung�½ szklanki kiełków soi1 duże czerwone chili, pokrojone w cienkie plasterki1/3 szklanki liści kolendryDressing2 łyżki brązowego cukru4 łyżki brązowego octu ryżowego2 łyżki jasnego sosu sojowego1 łyżeczka oleju sezamowegoPrzygotowanieZagotuj wodę w dużym garnku, włóż do niej homara i gotuj przez 4 minuty. Wyjmij, osusz izostaw w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę. Przetnij homara na pół wzdłuż, wyjmijmięso i pokrój je na 1 cm kawałki. Odstaw na bok. Zrób dressing – wystarczy wymieszaćwszystkie składniki. Dadaj mięso z homara i pozostałe składniki do dressingu i delikatniewymieszaj. Podawaj na półmisku.@ Kylie Kwong [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • jutuu.keep.pl