Sandacz smażony w migdałach z ...

Sandacz smażony w migdałach z sosem z czerwonego wina z rodzynkami, Kuchnia, Przepisy ,, Smaki czasu z Karolem ...

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Sandacz smażony w migdałach z sosem z czerwonego wina z rodzynkami - Telewizj...
Strona 1 z 2
Abonament
O TVP
Centrum prasowe
Dostępność
Zaloguj się
INFORMACJE KULTURA SPORT ROZRYWKA NASZE ANTENY TELEWIZJE REGIONALNE
strona główna
»
styl życia
»
kuchnia
»
książka kucharska
»
przepisy
»
przepisy smaki czasu z karolem okrasą
Książka kucharska
start porady przepisy
Sandacz smażony w migdałach z sosem z czerwonego
wina z rodzynkami
Więcej
Ocena widzów
Twoja ocena
prześlij link znajomym
+
dodaj do ulubionych
Wymagania techniczne
System operacyjny:
Legalna wersja Windows XP/SP2, 2003, Vista oraz
odtwarzacz Windows Media Player v10 (wraz z zalecanymi
aktualizacjami) lub v11
Internet Explorer 7 lub nowszy, Firefox 3 lub nowszy
W przypadku oglądania filmu online (streaming) łącze o
minimalnej rzeczywistej przepustowości 512 kb/s.
Przeglądarka:
Łącze internetowe:
Przetestuj szybkość łącza Przetestuj swój komputer
Kategorie: kuchnia polska , Dania z ryb i owoców morza , Przepisy Karola
Okrasy
Składniki:
• 250 g młodej marchewki z natką
• 250 ml czerwonego wytrawnego wina
• 2 łyżki rodzynek
• 1 łyżeczka miodu
• 1 cytryna
• 3 g trawy żubrowej
• 100 g migdałów w płatkach
• 1 jajo
• 2 łyżki mąki pszennej
• 180 g filetów z sandacza ze skórą na osobę
• 100 ml sosu pieczeniowego
• 40 g masła
• 4 gałązki świeżego tymianku
• sól, pieprz, oliwa
Sposób przygotowania:
1. Młodą marchewkę czyścimy, zostawiamy około 3 cm zielnych końcówek naci, kroimy wzdłuż na pół i gotujemy na parze przez 6 – 7 minut. Potem wyjmujemy, hartujemy w
zimnej wodzie i odkładamy.
2. Sandacz w migdałach: rybę czyścimy z ości, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na ładne porcje po 170 – 180 gramów każda, marynujemy w soli, pieprzu i startej
skórce z cytryny.
3. Panierujemy rybę w mące z obu stron, otrzepujemy, potem zamaczamy w rozmąconym jaju od strony mięsa; na końcu panierujemy w migdałach – również tylko od strony
mięsa.
4. Panierowane filety smażymy na patelni z oliwą na złoty kolor z każdej strony na wolnym ogniu.
5. Sos z czerwonego wina z rodzynkami: do garnka wlewamy czerwone wino, zagotowujemy, dodajemy trawę żubrową, parzymy, dodajemy miód i startą skórkę z cytryny,
Kiedy wino się zredukuje do połowy objętości dolewamy sos pieczeniowy i rodzynki. Gotujemy kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec zaprawiamy sos
masłem.
6. Do usmażonych filetów dorzucamy ugotowaną na parze młodą marchew; chwilę podgrzewamy.
7. Na talerze wykładamy marchewkę, a na to usmażonego w migdałach sandacza; polewamy sosem z rodzynkami.
Dobra rada: do tej potrawy możemy użyć innych gatunków ryb – dorsza lub halibuta.
serwisy
Książka kucharska - Pasztet z
dziczyzny i chleb z ziarnami
Książka kucharska - Pieczony comber
z sarny
Makłowicz w podróży
Program kulinarno-podróżniczy.
Robert Makłowicz zwabiony
egzotycznymi potrawami
odwiedza
»
Książka kucharska - Sandacz po
polsku z wody oraz pierogi z kapustą i
grzybami
Książka kucharska - Zupa rybna z
karpia z pulpetami
Euro według Gesslera
Książka kucharska - Grillowany
comber jagnięcy z plackami z
ziemniaków i kaszy gryczanej podany z
konfiturą z czerwonej cebuli
Książka kucharska - Steki z polędwicy
wołowej z pesto z suszonych
pomidorów
Jaki jest stan gastronomicznych
przygotowań naszego kraju do
»
Książka kucharska - Sandacz
zapiekany z grzybami z sałatką z
kiszonej kapusty i dyni
Książka kucharska - Zapiekanka z
ziemniaków i grzybów
Rączka gotuje
Cotygodniowy program kulinarny,
w którym znany i lubiany
»
2012-11-14
Sandacz smażony w migdałach z sosem z czerwonego wina z rodzynkami - Telewizj...
Strona 2 z 2
Smaki czasu z Karolem
Okrasą
Zapraszamy w kulinarną podróż do
świata wspomnień. Przywołujemy
»
zobacz także
tvp regionalne
Abonament TVP
Rada Programowa
Zgłoś program (ROPAT)
Zamówienia publiczne
Zgłoś nadużycie w sieci
Centrum prasowe
Program dla prasy
Serwis fotograficzny
Sklep TVP
Emisja w TVP
Odbiór programów TVP
Reklama w tvp.pl
Oferta handlowa
Telegazeta ogłoszenia
Biuro Reklamy
Naziemna Telewizja Cyfrowa
Merchandising (znaki)
Białystok
Bydgoszcz
Gdańsk
Gorzów Wlkp.
Katowice
Kielce
Kraków
Lublin
Łódź
Olsztyn
Opole
Poznań
Rzeszów
Szczecin
Warszawa
Wrocław
regulamin tvp.pl | pomoc | polityka prywatności | redakcja | newsletter | kontakt | Kariera w TVP
© 2012 Telewizja Polska S.A.
2012-11-14
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • jutuu.keep.pl