Sandacz w śmietanie, Przepisy kulinarne, Pozostałe pyszności
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Sandacz w �mietanieWy�lij znajomym Drukujdania g��wneSk�adniki- 1 kg filet�w z sandacza- 0,6 l �mietany 36%- 30 dag pieczarek- olej- m�ka- 2 cebule- koperek- s�l- pieprz- cytrynaSpos�b przygotowaniaFilety z sandacza op�uka�, dok�adnie osuszy�, pokroi� ostrym no�em na niedu�e porcje, posypa� sol�, opr�szy� �wie�o zmielonym pieprzem, obficie skropi� cytryn�, lekko opr�szy� m�k�, obsma�y� na rozgrzanym oleju po 1 minucie z ka�dej strony.Cebule obra� i pokroi� w pi�rka, pieczarki przebra�, oczy�ci�, dok�adnie op�uka�, osuszy�, odci�� trzony, kapelusze pokroi� w plasterki, podsma�y� w du�ej patelni lub rondlu na niewielkiej ilo�ci oleju. Zala� wszystko �mietan� i gotowa�na wolnym ogniu przez 15 minut. Obsma�onego sandacza prze�o�y� do �aroodpornego naczynia, zala� przygotowan� �mietan� z pieczarkami i cebul�, posypa� posiekanym koperkiem i skropi� cytryn�, wstawi� do nagrzanego do temperatury 180�C piekarnika,piec przez 15�20 minut.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]