Sałatka makaronowa, pyszne jedzonko przepisy
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
TVP.PL - PYTANIE NA ŚNIADANIE
CZWARTEK, 6 KWIETNIA 2006
TVP.PL >
SPOŁECZEŃSTWO >
PYTANIE NA ŚNIADANIE >
GOTOWALI U NAS >
WYSZUKIWARKA
ostatnia aktualizacja: piątek, 03 marca 2006 godz. 12:44
Agata Kulesza
Dorota Szelągowska i Tomek
Kin
Gwiazdy, które u nas
gościły
GOTOWALI U NAS
Agata Kulesza
,
szczecinianka, ukończyła
PWST w Warszawie, jest
aktorką stołecznego Teatru
Dramatycznego.Na co
dzień Agate możemy
oglądać w serialu
"Pensjonat pod Różą", gra
jedną z głównych
bohaterek - Dusię
Adamską.
WIĘCEJ W DZIALE
Tomasz Malinowski - dieta
tysiąca kalorii
06.04.2006
Elżbieta Nagłowska
05.04.2006
Kasia Klich i jej specjały...
04.04.2006
Monika Obara i jej dieta na
włosy i paznokcie
03.04.2006
Witold Gawlikowski, Thanawat
Na Nagara i kuchnia
indonezyjska
30.03.2006
Bożena Pest ...
30.03.2006
Anita Sokołowska, gwiazda
serialu "Na dobre i na złe"...i inni
wspaniali kucharze...
28.03.2006
Misia Zielińska i jubileuszowa
słodycz...
28.03.2006
Barbara i Liliana Cercel
i cygańskie smaki...
27.03.2006
Kasia Figura w naszej kuchni
24.03.2006
Katarzyna Zielińska i Daniel
Zawadzki
23.03.2006
Waldemar Malicki i Jacek Kęcik
22.03.2006
Demoniczne gotowanie i potrawy
wegetariańskie...
21.03.2006
Małgorzata Socha
20.03.2006
Gotują Barbara i Piotr
Adamczewscy
17.03.2006
Potrawy kuchni greckiej
16.03.2006
Magdalena
Turczeniewicz
i jej włoska
kuchnia...
14.03.2006
Sambor Czarnota w kuchni...
13.03.2006
Piękna Joanna w kuchni...
10.03.2006
Pierogowa uczta...
10.03.2006
Stefan Friedmann i jego
„królewskie potrawy”
09.03.2006
Panowie dla Pań...
08.03.2006
Kuchnia hiszpańska...
07.03.2006
Tede
06.03.2006
Pyszna kuchnia Pawła
Dobrzańskiego i Pawła
Kozłowskiego...
27.02.2006
Agata Kulesza
02.03.2006
Walentyna Jałocha
01.03.2006
Ostatkowe kucharzenie...
27.02.2006
Anna Dereszowska...
27.02.2006
Marisha Prażuch
24.02.2006
Jacek Wszoła
23.02.2006
Andrzej Polan
22.02.2006
CIEKAWOSTKI
Najważniejsze porady
naszych ekspertów
SERWISY TVP
KULTURA
WIEDZA
SPOŁECZEŃSTWO
HOBBY
WSZYSTKO O TVP
WIADOMOŚCI
SPORT
Agata Kulesza
Sałatka makaronowa
Składniki
:
1/2 kg makaronu
(Kolanka z falbanką)
2 pory
brokuły
majonez
sól i pieprz
Przygotowanie
:
Makaron ugotować, pory
lekko osolone, zeszklić.
Brokuły wrzucić do wrzątku
na 3-4 minuty- pokroić lub
podzielić. Wszystko
wymieszać z majonezem,
posolić i popieprzyć do
smaku.
Efektowna przystawka
Składniki:
2 cukinie
2 cebule
serek ricotta
przecier pomidorowy
szczypiorek
pieprz ( najlepiej świeżo
mielony)
sól
odrobina cukru
oliwa z oliwek ( do podsmażenia cukinii)
Przygotowanie:
Na lekko podsmażone plastry cukinii nakładamy serek
ricotta pomieszany z pieprzem dodajemy cebulę wcześniej
1 z 3
2006-04-06 17:51
TVP.PL - PYTANIE NA ŚNIADANIE
podsmażoną z przecierem pomidorowym, wszystko
posypujemy szczypiorkiem i pieprzem Sól do smaku- na
cukinię, odrobina cukru do podsmażanej z przecierem
cebuli.
Agnieszka Matysiak i Arkadiusz
Jakubik
21.02.2006
Elizabeth Duda i jej francuskie
przysmaki
20.02.2006
Dorota Wellman na słodko i na
słono
16.02.2006
Gotuje Paweł Loroch
14.02.2006
Karol Okrasa - Mistrz w swoim
żywiole...
14.02.2006
Miłosne potrawy Marcina
Mroczka i Agnieszki
Popielewicz...
13.02.2006
Kuchnia...Leszka Cichockiego
13.02.2006
Marysia i przyjaciele...
10.02.2006
Janusz Hołownia i Artur
Jaźwiński
09.02.2006
Jacek Szczepański i Wiesław
Zgieb
08.02.2006
Robert Kudelski
06.02.2006
Joanna Słowińska
06.02.2006
Kuchnia Mariusza Czajki...
01.02.2006
Kaja Paschalska
27.01.2006
Olga Bończyk
25.01.2006
Magdalena NAvarrete
25.01.2006
Daria Paszylk, Stanisław
Chochlewicz
24.01.2006
Agnieszka Kręglicka
23.01.2006
Kasia Tlałka i jej kuchnia...
19.01.2006
Kuchnia Rafała Cieszyńskiego
18.01.2006
Na słodko i na kwaśno...
17.01.2006
Kabaret Rak po śląsku...
16.01.2006
Patricia Kazadi i Lesław
Żurek...orientalnie i po polsku.
16.01.2006
Joanna Jędrejek
12.01.2006
Robert Wiciński i Paweł
Baranowski
12.01.2006
Iwona i Arkadiusz Pavlović
10.01.2006
Magda Rzemek
09.01.2006
Kocie gotowanie
09.01.2006
Lekko i smacznie...
05.01.2006
Kuchnia węgierska...Klary Molnar
05.01.2006
Jan Kościuszko
03.01.2006
mgr Jolanta Mrotek w kuchni...
03.01.2006
Naleśniki na każdy dzień...
30.12.2005
Śpiewające gotowanie...
30.12.2005
Sylwestrowe co nie co...
29.12.2005
Agnieszka i Darek Kordkowie i
ich kuchnia...
27.12.2005
Andrzej Polan i sylwestrowe
smakołyki...
27.12.2005
Zespół VOX
23.12.2005
Ciasta, ciasteczka...
22.12.2005
Pierogi, uszka, zupy
21.12.2005
Świąteczne potrawy
20.12.2005
Jak przygotować śledzia w wigilię
19.12.2005
Piotr Adamski
15.12.2005
Zupa gulaszowa Pani
Anny
Składniki:
ok. 80 dkg wołowiny
cebula
mąka
6 ziemniaków
3 papryki
natka pietruszki
kostka rosołowa
przecier pomidorowy
sproszkowana papryka słodka
sól i pieprz
Przygotowanie:
Mięso pokroić w paski, obtoczyć w mące, podsmażyć,
posolić i popieprzyć na patelni. Wrzucić do wody- gotować.
Do miękkiego mięsa - dodać paprykę, pokrojoną w paski,
po 10 minutach ziemniaki- też pokrojone. Ugotować, dodać
przecier, doprawić papryką solą i pieprzem. Na wierzch
natka. Można podawać z kluseczkami.
olek
2 z 3
2006-04-06 17:51
TVP.PL - PYTANIE NA ŚNIADANIE
Karol Okrasa w naszej kuchni...
14.12.2005
Mandaryna i Małgosia
Mandrykiewicz...
13.12.2005
Dania najpiękniejszych Polek...
09.12.2005
Polski hydraulik
15.12.2005
Agnieszka Dymecka i Jarek Kret
09.12.2005
Królewskie dania Queens
09.12.2005
Weselna uczta
08.12.2005
Program pod redakcją...
Telefony i e-mail
Warunki użytkowania portalu | Ochrona danych osobowych użytkowników portalu tvp.pl | Zgłoś naruszenie regulaminu
3 z 3
2006-04-06 17:51
Program TVP |
WSZYSTKIE SERWISY TVP
|
Kontakt
|Wersja RSS
© 2006 Copyright 2006 Telewizja Polska S.A. 00-999 Warszawa ul. J.P. Woronicza 17, wszelkie prawa zastrzeżone
[ Pobierz całość w formacie PDF ]