Sałatki 111, Przepisy
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->przepisy na33SałatkiPrzepisy zebrane przez: aggula_94Spis treści:Sałatka ziemniaczana do pieczonego mięcha................................................................................. 2Orzeźwiająca sałatka z żółtym serem – idealna na upalny dzień................................................. 4Sałatka tortellini.................................................................................................................................. 5Surowe buraki...................................................................................................................................... 7Sałatka ziemniaczana na grilla.......................................................................................................... 8SAŁATKA............................................................................................................................................. 10Surówka z buraczków........................................................................................................................ 12Z kalarepy i kapusty.......................................................................................................................... 13Sałatka z bobem............................................................................................................................... 14Sałatka z fetą, krakersami zbożowymi......................................................................................... 15Sałatka piękności............................................................................................................................... 16Pasta z tuńczyka- lekka i wyrazista................................................................................................ 17Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i pesto bazyliowym........................................................... 18Tabbouleh z wędzonym łososiem.................................................................................................... 19Sałatka z kalafiora............................................................................................................................. 20Sałatka z kurczakiem i truskawkami............................................................................................. 21Sałatka z łososiem w zielonym pesto............................................................................................. 22Tabule - sałatka warzywna z kaszą kuskus................................................................................... 23Sałatka z makaronem, szynką i orzeszkami ziemnymi................................................................ 25Gruszkowe carpaccio......................................................................................................................... 26Sałatka ziemniaczana dopieczonego mięchaAutor:goramarcina1Przepisów:583Ocena:14566> 6 os.30 minłatwetanieSkładniki:1 kg ziemniaków ugotowanych,ostudzonych i pokrojonych w talarki400 g ogórków małosolnych lub kiszonychpokrojonych w talarki3 średnie cebule pokrojone na półtalarki1 pęczek posiekanego szczypioru1,5 łyżki posiekanego koperkukilka pokrojonych w plasterki rzodkiewekok. 100 g pomidorków koktailowychprzeciętych na półkilka młodych liści sałaty do wyłożeniamiski400 g jogurtu naturalnego + 300 gdobrego majonezusól, pieprz biały i 2 przeciśnięte ząbkiczosnku do sosuSposób przygotowania:1Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie trochę krócej niż normalnie, plasterki z nichpowinny być sprężyste i nie rozpadać się w trakcie mieszania .Wszystkie pokrojone składniki połączyć ze sobą, zalać sosem jogurtowo - majonezowym,delikatnie wymieszać.Wyłożyć do miski wyścielonej listkami sałaty.Sałatka ziemniaczana do pieczonego mięchaStrona 2Twoje notatki do przepisu:Sałatka ziemniaczana do pieczonego mięchaStrona 3Orzeźwiająca sałatka z żółtymserem – idealna na upalny dzieńAutor:GastrosferaPrzepisów:185Ocena:6563-4 os.15 minłatweprzystępneSkładniki:ser żółty Aldamer MSM Mońki wplasterkachsałata strzępiasta zielonasałata strzępiasta czerwonapomidorroszponkawinogrona zielonepestki granatufilet z kurczakasól, pieprzoliwaświeżo wyciśnięty sok z pomarańczySposób przygotowania:1Liście sałaty poszarpać na mniejsze kawałki i włożyć do miseczki, dodać pokrojone pomidory iwinogrona. Kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinieoleju na złoty kolor bądź na średnio rozgrzanym grillu. Na sałacie ułożyć zrolowany ser żółty,kurczaka i posypać pestkami granatu. Całość skropić sokiem z pomarańczy i oliwą.Smacznego!Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszyTwoje notatki do przepisu:Orzeźwiająca sałatka z żółtym serem – idealna na upalny dzieńStrona 4
[ Pobierz całość w formacie PDF ]