Sandacz po parysku

Sandacz po parysku, Przepisy Kulinarne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Sandacz po paryskuDelikatny sandacz w kremowym sosie z duszonych w winie por�w smakuje nie tylko Francuzomczas: 30 minutliczba porcji: 2sk�adniki: 500 g filet�w sandcza2 �rednie poryp� szklanki bia�ego wytrawnego wina150 ml s�odkiej �mietanki1 czubata �y�ka mas�as�l, bia�y pieprz4 �y�ki m�kit�uszcz do sma�enia1 �y�ka soku z cytrynyprzyrz�dzanie: Sandacza umy�, osuszy�, skropi� sokiem z cytryny i opr�szy� sol�. Od�o�y� do lod�wki.Pory dok�adnie umy�, usun�� zielone cz�ci, za� bia�e pokroi� w cienkie talarki. W rondlu rozgrza� mas�o, wrzuci� pory i dusi� 5 minut na niewielkim ogniu pod przykryciem. Nast�pnie doda� wino i dusi� kolejne 5 minut. Nast�pnie doda� �mietan�, doprawi� do smaku sol� oraz bia�ym pieprzem i nadal podgrzewa�, ale ju� bez przykrycia do czasu zg�stnienia sosu.Ryb� obtacza� w m�ce, dok�adnie przyciskaj�c, aby panierka dobrze si� trzyma�a. Sma�y� na z�oty kolor z obu stron na rozgrzanym t�uszczu. Ods�czy� i w�o�y� do sosu. Chwil� razem podgrzewa�. Delikatnie wyj��, pola� z wierzchu sosem. Podawa� z ry�em lub sma�onymi ziemniakami. [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • jutuu.keep.pl