Sałatka z zielonej fasolki, Przepisy kulinarne, Sałatki
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Sałatka z zielonej fasolki - Kuchnia Gazeta.pl
Blogi
Forum
Poczta
Randki
+ Ogłoszenia Aaaby.pl
Gazeta Wyborcza
Kobieta:
|
Wysokie Obcasy
|
Avanti
|
Poradnik Domowy
|
Kuchnia
|
Dziecko
|
Ślub
|
Cztery Kąty
|
Rodzić po Ludzku
|
Kuchnia
Nauka gotowania
Dla zaawansowanych
Wasze przepisy
Przepisy ze świata
Przepisy A. Kręglickiej
Przepisy M. Gessler
ABC Przypraw
Forum Kuchnia
Poleca "Kuchnia"
Numery "Kuchni"
Reklama
Gazeta.pl
>
Kuchnia
Piątek
, 27 stycznia 2006
Sałatka z zielonej fasolki
Danie wegetariańskie: tak
Autor:
Składniki:
- 1/2 kg mrożonej lub świeżej zielonej
fasolki
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka zielonej pietruszki
- ewentualnie czuszka
Sposób przyrządzania:
Fasolkę gotujemy ok. 10-15 min, najlepiej w koszyczku na parze lub w 2 litrach
osolonej wody (wrzucamy na wrzątek). Najważniejsze, to nie przeoczyć momentu,
kiedy fasolka przestaje być surowa - wtedy natychmiast odcedzamy. Podajemy do
pieczonego udźca, wymieszaną ze zmielonymi w mikserze czosnkiem i zieloną
pietruszką. Można też posypać pokruszoną czuszką. Przestudzoną fasolkę z
czosnkiem i pietruszką polewamy 2-3 łyżkami oliwy, skrapiamy sokiem z cytryny i
podajemy jako zimną przystawkę lub dodatek do pieczonych mięs.
Baza przepisów
Ciasta
Dania z kurczaka
Dania z ryb
Dania z wieprzowiny
Dania z wołowiny
Desery
Dodatki do dań
Drinki
Grill
Grzyby
Napoje
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Śniadania
Zupy
Dodaj przepis!
powrót
Wasze opinie
+ DODAJ swoją opinię
Ten artykuł nie ma jeszcze żadnych opinii.
Kuchnie świata
Kuchnia arabska
Kuchnia chińska
Kuchnia francuska
Kuchnia grecka
Kuchnia japońska
Kuchnia włoska
Copyright
©
Agora SA
˙•˙O nas˙•˙Reklama˙•˙Ochrona prywatności˙•˙Mapa serwisu
Poleć
stronę znajomym |
Zgłoś
problem lub błąd
1 z 1
06-01-27 17:14
[ Pobierz całość w formacie PDF ]