Sałatka z fasolki szparagowej, Przepisy kulinarne, Sałatki
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Sałatka z fasolki szparagowej - Kuchnia Gazeta.pl
Blogi
Forum
Poczta
Randki
+ Ogłoszenia Aaaby.pl
Gazeta Wyborcza
Kobieta:
|
Wysokie Obcasy
|
Avanti
|
Poradnik Domowy
|
Kuchnia
|
Dziecko
|
Ślub
|
Cztery Kąty
|
Rodzić po Ludzku
|
Kuchnia
Nauka gotowania
Dla zaawansowanych
Wasze przepisy
Przepisy ze świata
Przepisy A. Kręglickiej
Przepisy M. Gessler
ABC Przypraw
Forum Kuchnia
Poleca "Kuchnia"
Numery "Kuchni"
Reklama
Gazeta.pl
>
Kuchnia
Piątek
, 27 stycznia 2006
Sałatka z fasolki szparagowej
Danie wegetariańskie: tak
Autor:
Składniki:
- 30 dag kiełbasy toruńskiej
- 80 dag fasolki szparagowej z puszki
- świeżej lub mrożonej
- 2 czerwone jabłka (30 dag)
- 2 czerwone cebule (20 dag)
- 3 ogórki konserwowe (20 dag)
- 20 dag sera morskiego lub warmińskiego
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól; do przybrania: 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 1/2 łyżki koperku
Sos: 1 słoik majonezu (30 dag)
- po 3 łyżki jogurtu naturalnego i keczupu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka cząbru
- sól
- pieprz
Baza przepisów
Ciasta
Dania z kurczaka
Dania z ryb
Dania z wieprzowiny
Dania z wołowiny
Desery
Dodatki do dań
Drinki
Grill
Grzyby
Napoje
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Śniadania
Zupy
Dodaj przepis!
Sposób przyrządzania:
Fasolkę osączyć z zalewy, mrożoną ugotować, ze świeżej usunąć ogonki,
opłukać, pokroić na 2,5-centymetrowe kawałki, ugotować w lekko posłodzonej i
posolonej wodzie. Jabłka umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski.
Cebule obrać i pokroić w piórka. Ogórki zetrzeć na tarce do jarzyn. Ser pokroić w
paski. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w plasterki. Składniki sałatki połączyć.
Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem, musztardą, keczupem,
cząbrem, solą i pieprzem. Sałatkę polać sosem i wymieszać. Jajko obrać i
posiekać. Sałatkę posypać jajkiem i koperkiem. Podawać z pieczywem. (7-8
porcji)
powrót
Wasze opinie
(1)
Wątek zarchiwizowany.
Kuchnie świata
•
Sałatka z fasolki szparagowej
Gość: żartowniś ;),
26.07.05, 15:09
Danie wegetariańskie: tak
Składniki:
- 30 dag kiełbasy toruńskiej???
Kuchnia arabska
Kuchnia chińska
Kuchnia francuska
Kuchnia grecka
Kuchnia japońska
Kuchnia włoska
żartowniś ;)
wszystkie opinie na forum »
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby
zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub
cywilną.
Więcej informacji
.
Copyright
©
Agora SA
˙•˙O nas˙•˙Reklama˙•˙Ochrona prywatności˙•˙Mapa serwisu
Poleć
stronę znajomym |
Zgłoś
problem lub błąd
1 z 1
06-01-27 16:29
[ Pobierz całość w formacie PDF ]