Sałatka meksykańska2, Przepisy kulinarne, Sałatki
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Palce Lizać!
www.palcelizac.pl
Sałatka meksykańska
Do przygotowania w zasadzie przez cały rok. Prawdziwa ozdoba stołu, z którą poradzi
sobie każdy.
Ilość porcji:
4
Składniki:
puszka czerwonej fasoli,
puszka kukurydzy,
duża czerwona cebula,
czerwona papryka,
3 korniszony,
3 pomidory,
kilka kropel sosu tabasco,
łyżka oliwy z oliwek,
pół łyżki octu winnego,
bazylia, oregano, łyżka ketchupu, sól, pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Odsączyć fasolę i kukurydzę. Cebulę, paprykę i korniszony pokroić w drobną kostkę.
Połączyć te składniki ze sobą. Przygotować sos z tabasco, oliwy, octu, ketchupu i ziół.
Wymieszać z sałatką. Wstawić do lodówki. W tym czasie pomidory pokroić na cząstki -
8-ki lub 16-tki. Ułożyć w wieniec na obrzeżu półmiska. Lekko posolić. Na środek półmiska
nałożyć przygotowaną sałatkę.
Uwagi:
Można serwować jako przystawkę z dodatkiem białego pieczywa.
1 z 1
2006-09-02 19:17
[ Pobierz całość w formacie PDF ]